Talkshow NV NHN Werkt


Het succesvolle concept NV Haarlem komt naar de regio Noord-Holland Noord! De talkshow NV NHN Werkt is voor en met ondernemers, werkgevers, onderwijs en overheid! Er komen grote veranderingen aan op de arbeidsmarkt: robotisering, toenemende technologische ontwikkelingen, demografische krimp en veranderende samenstelling van de bevolking. Wat is de invloed van deze ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt, hoe kunnen werkgevers, onderwijs en overheid in Noord-Holland Noord samen optrekken bij het oplossen van deze en andere arbeidsmarktvraagstukken? De belangrijkste landelijke en regionale ontwikkelingen, vraagstukken, creatieve oplossingen en innovaties komen voorbij. Een inzicht in de snel veranderende wereld om ons heen.

Jaap Sluis

'Even een rondje door de stad' is een gevleugelde uitspraak van Jaap Sluis (Bergen NH, 1956). Jaap blijft graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in stad en streek. Een eigenschap die hem eerder al goed van pas kwam in zijn journalistieke carrière bij Dagblad Kennemerland, IJmuider Courant en Haarlems Dagblad. Later werkte Jaap voor Udo Buys Public Relations en zijn eigen bureau Pertinent Produkties. Op basis van die ervaring heeft Jaap zich gespecialiseerd in mediabegeleiding en communicatiestrategie voor bedrijven en organisaties. Jaap is presentator bij NV Haarlem, (mede-)initiatiefnemer van De Honderd van Haarlem en bestuurslid bij stichting Het Nieuwe Dromen

Ionica Smeets

Ionica Smeets is wetenschapsjournalist, wiskundige en hoogleraar communicatie aan de Universiteit Leiden. Binnen de wetenschapscommunicatie onderzoekt ze de kloof tussen experts en algemeen publiek. Wat gaat er mis als die groepen met elkaar communiceren? En wat kunnen wetenschappers doen om dit proces te verbeteren? Ze schrijft columns voor de Volkskrant onder de naam Ionica zag een getal. Daarnaast maakt ze met Ype Driessen een fotostrip voor New Scientist. Ze maakte diverse tv-programma's en presenteert sinds 2015 de Nationale Wetenschapsquiz bij de VPRO. Ook hebben we Smeets wat beter leren kennen in Zomergasten 2014, waar ze ons liet zien hoe leuk en interessant wiskunde en wetenschap kunnen zijn.