De Big 5: trends die je gezien moet hebben!

Ronde 2


Vincent Smit


Iedere beslisser/bestuurder heeft blinde vlekken. Alleen bent u zich daar nog niet van bewust. Dat kan een vals gevoel van veiligheid veroorzaken. Voordat u het weet bent u in slaap gesust en wordt u keihard ingehaald door de concurrentie.

Wij delen kennis en inzichten met u op het gebied van de trends die de toekomst gaan bepalen. Wij noemen ze de Big 5, verwijzend naar de destijds 'vijf lastigste grote wilde dieren om op te jagen'.


In 45 minuten maken wij de vergelijking met de 5 ooit meest gewilde dieren. We laten per thema enkele voorbeelden/cases zien zonder te verzanden in jargon en technische termen. Afhankelijk van het aantal vragen en deelnemers kunnen ter plekke doorvertalingen gemaakt worden naar de praktijk.


• Leeuw (LinkedIn)

• Olifant (Facebook)

• Neushoorn (Instagram)

• Buffel (Pinterest)

• Jaguar (Twitter)


Deze Big 5 zijn onderwerpen die u niet helemaal hoeft te snappen maar waarvan u wel wilt begrijpen wat de impact kan zijn voor de toekomst van uw organisatie. Denk daarbij niet alleen aan het oplossen van problemen maar vooral ook aan nieuwe groei- en ontwikkelkansen. Het is hoog tijd om het gevoel van ‘wat moet ik er mee?’ om te zetten in ‘nu begrijp ik meer wat ik er mee kan doen’.


Gaat u mee op Safari?