Oei, ik groei!

Ronde 1


Roelie Conijn


Uw droom als zelfstandig ondernemer is werkelijkheid geworden. Uw bedrijf groeit gestaag en snel. De sky is the limit. Alles lijkt mogelijk.

U ondervindt echter ook nadelen van uw snelle groei. Het bedrijfspand is te klein, of toch niet op een ideale plek en u overweegt uw gehele bedrijf naar een andere stad te verplaatsen. Uw personeel heeft hier veel vragen over.

Ook bent u als directeur nog zelf verantwoordelijk voor het HR en begint het personeel een dagtaak erbij te worden. Zeker nu u een bedrijf erbij heeft overgenomen en u opeens te maken hebt met twee verschillende sets arbeidsvoorwaarden. U verdwaalt in de jungle van het arbeidsrecht. Ook begint het personeel steeds vaker te vragen te stellen over een ondernemingsraad en u weet niet of u hier wel op zit te wachten.

Roelie Conijn, advocaat arbeidsrecht, neemt u mee door de verschillende problemen op het gebied van personeel waar u mee te maken kunt hebben. De bedrijfsverplaatsing, de overnames, HR beleid en de ondernemingsraad zullen vanuit een juridisch perspectief de revue passeren.